Home
Curriculum
Therapievormen
Shiatsu
Akupunktuur
Klassieke massage
Lypossage
Release massage
Segmentale massage
Behandelingsspectrum
Praktijkruimte
Cursus
Algemene Informatie
Interessante links
Gastenboek
Forum

  

Shiatsu betekent letterlijk: Vingerdruk. Het is een natuurgeneeskundige massagevorm, gebasseerd op de klassieke Oosterse geneeswijzen. Deze geneeswijze gaat uit van de YIN en YANG-filosofie. Yang is mannenlijk en staat voor positief en Yin is vrouwelijk en staat voor negatief. Deze twee kunnen niet zonder elkaar bestaan.

 

Zolang deze twee krachten van energieen met elkaar in evenwicht zijn, voelen wij ons zowel lichamelijk als geestelijk prettig en gezond. De energieen lopen in ons lichaam via bepaalde banen, die meridianen genoemd worden. Deze meridianen hebben eenn relatie met onze organen, zoals:  levermeridiaan, hartmeridiaan, niermeridiaan enzv. Op deze energie of meridiaanbanen liggen  drukpunten (Tsubo's), die de therapeut drukt en masseert om de pijnklachten te verminderen  om het lichaam in een betere conditie te brengen.

 

De druk of massage op de specifieke Tsubo-punten gebeurt met de duim, de ellebooog of de handpalm. 

 De shiatsu-therapeut maakt gebruik van dezelfde Tsubo's als de acupunturist,  echter dan zonder naalden. De druk op deze punten is over het algemeen wel gevoelig maar niet pijnlijk.

Gedurende deze drukpuntenbehandeling wordt tegelijkertijd gediagnostiseerd door gebruik te maken van palpatie, meting of het reflecterend woord.

 

t

 

Top
Jan Brals  | janbrals@hetnet.nl