Home
Curriculum
Therapievormen
Behandelingsspectrum
Praktijkruimte
Cursus
Slideshow
Algemene Informatie
Interessante links
Gastenboek
Forum

 

 

Masseren voor beginners

 Wie kent dat niet? Dat heerlijke gevoel van ontspanning, als je even jezelf kunt zijn of als je even aandacht krijgt, in plaats van iedere keer maar weer dat deelnemen aan of dat dat geven aan. Wie kent niet dat gevoel van uitgeblust zijn na een te lange werkdag. Na een nacht slecht slapen. Dat down-gevoel. Futloosheid.Voorde meeste mensen zijn deze gevoelens herkenbaar. Ze weten het echter zelf ook wel.Alleen..........doe je er iets aan? Of neem je gewoon even een tabletje, zodat het wel weer even kan?!Totdat je lichaam begint te protesteren en allerlei signalen afgeeft, zoals hoodpijn, duizeligheid, nek- en rugklachten, slechte stoelgang, concentratieverlies en noem maar op.Ook dit onderkennen we vaak wel en we weten voor onzelf wel waar de schoen wringt.Geeft niet.....maar weer een tabletje!Stop met die vicieuze cirkel en doe er echt iets aan! Aan veel van genoemde klachten kun je ook proberen zelf iets te doen. Verbeteren of soms zelfs opheffen door bewuster met je lichaam om te gaan. Dit kan, door bijvoorbeeld gezonder te eten, regelmatiger te leven, meer te bewegen.Een heel goed en beproefd middel om klachten te verbeteren of gemoedstoestanden te beïnvloeden is het geven en ontvangen van massage. Dit heeft onmiddelijk invloed op de homeostase van het lichaam. Kortom, de balans in het functioneren van je lichaam en geest.Moeilijk...? Welnee! Iedereen kan het. Als de wil er maar is.Om je op weg te helpen, hoe je moet masseren en waar je moet masseren hebben Tity van der Wijk en Jan Brals na veel praktijkervaring een cursus samengesteld. Tity heeft al jaren een praktijk voor gestalttherapie en Jan is gediplomeerd Manueel Praktizijn met verschillende disciplines, zoals: Shiatsu, acupunctuur en klassieke massage.Het doel van deze beginners-cursus is om op verantwoorde wijze de massagebeginselen aan te leren. De basistechnieken zijn gericht op spierontspanning, stimulatie van de bloedsomloop, opheffen of verminderen van verzuringen in een spier of spierweefsel en een ongeremde energie-doorstroming in het totale lichaam.Wij doen dit al 12 jaar en de cursuslokatie is momenteel: Drachten. Het aantal deelnemers beperken wij tot maximaal 16 personen, zodat iedereen voldoende aandacht kan krijgen. Op het eind van de cursus wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Opgave: 0511452488  

Workshop Schouder-nekmassage of

Rugmassage

Heb je belangstelling mail of bel me even. We kunnen dan in gezamenlijk overleg bepalen op welke avond of eventueel zaterdagochtend de workshop kan worden gegeven.

Deze kunnen door iedereen gevolgd worden. Je hoeft daarvoor niet de complete massagecursus gevolgd te hebben. De lokatie van de workshop is in MFC-oostenburg in Kollum.

Je krijgt een kort stukje theorie en vervolgens gaan we met elkaar oefenen. De lesstof wordt dmv een reader uitgereikt. Het doel van deze workshop is om op verantwoorde wijze de massagebeginselen aan te leren. De basistechnieken zijn gericht op spierontspanning, stimulatie van de bloedsomloop, opheffen of verminderen van verzuringen in een spier of spierweefsel en een ongeremde energie-doorstroming in het totale lichaam.

De kosten van de workshops zijn € 40.—per persoon. 

Opgave: Jan Brals 0511452488  email: janbrals5@gmail.com

 

Prive workshop

Voel je je in een groep niet goed thuis? Dan is het ook mogelijk om workshops Klassieke massage  in mijn praktijk te volgen. Bijvoorbeeld;

Nekmassage  +  schouders                              Klassiek en/of shiatsu

Rugmassage                                                     Klassiek en/of shiatsu

Beenmassage                                                   Klassiek en/of shiatsu

Buikmassage                                                    Klassiek en/ofg shiatsu

Voetmassage                                                    Klassiek en/of shiatsu

Hoofdshiatsu                                                     Shiatsu

 Kombinatie of keus uit bovengenoemde massages

Je krijgt een massageschema mee naar huis plus een beetje theorie over het gevolgde onderdeel.

Deelname mogelijk voor maximaal 2 personen. Bijvoorbeeld partners of vriend(in)en

De sessies duren 150 minuten inclusief koffie/thee.

Kosten: Per paar   € 80.--

Opgave: Jan Brals  0511452488    email: janbrals5@gmail.com

 

 

Top
Jan Brals  | janbrals@hetnet.nl